Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τι κανω για να καταπολεμησω τα σπυρακια μου

Και αφου η τουριστικη σεζον επιτελους φτανει στο τελος της, ειναι καιρος να αρχισω να περιποιουμαι την επιδερμιδα μου καθως για ενα ολοκληρο σχεδον εξαμηνο την ειχα αφησει στην μοιρα της! Λογω δουλειας και ελαχιστου χρονου , το μονο που εκανα ολο αυτον τον καιρο, ηταν απλως να την καθαριζω με υγρα μαντηλακια και τπτ παραπανω. Γι αυτο και το προσωπο μου αυτη τη στιγμη δεν ειναι και στα καλυτερα του! 
Αυτα που χρησιμοποιω, τα προτειμω εδω και χρονια, απο τοτε που πηγαινα γυμνασιο. Ειναι ολα φαρμακευτικα και πολυ οικονομικα και σε μενα τουλαχιστον τα αποτελεσματα τους ειναι αμεσα!  

Αρχικα,για καθαρισμο χρησιμοποιω το Anti-Bacter οπου ειναι αντισηπτικο σαπουνι. Παλια χρησιμοποιουσα το Betadine αλλα το χρωμα του και η εντονη μυρωδια του ηταν λιγο ενοχλητικα! Ομως κανουν την ιδια δουλεια, καθαριζουν και απομακρυνουν τα μικροβια. 


Στην συνεχεια ,τοπικα σε μεγαλα σπυρακια κυριως, χρησιμοποιω την Dalacin C. Αυτη εχει ως ιδιοτητα να τα ξηραινει και μεσα σε δυο μερες το πολυ εξαφανιζονται! Ειναι σε μορφη υγρου και εχει σφουγγαρακι στο στομιο της, που βοηθαει πολυ στην εφαρμογη της. Κυκλοφορει και σε μορφη κρεμας-λοσιον αλλα αυτη μου φανηκε πιο δραστικη. 


Τελος χρησιμοποιω τη Νοvaquasol Α. Θεωρειται επουλωτικη κρεμα για κοκκινιλες, μελανιες,εγκαυματα κτλ. Ομως θελει προσοχη στην χρηση καθως προκαλει ξηροδερμια καθως επισης  η βιταμινη Α που περιεχει, μπορει να προκαλεσει ευαισθησια στον ηλιο. Προσωπικα δν εχω παρατηρησει τπτ απ τα δυο ολα αυτα τα χρονια που την χρησιμοποιω. 




Τα παραπανω τα χρησιμοποιω σε καθημερινη βαση πρωι και βραδυ και τα απατολεσματα ειναι πολυ ικανοποιητικα,συνηθως.
Και τα τρια μαζι κοστιζουν κατι λιγοτερο απο 7 ευρω! 

ΟΜΩΣ αυτο μπορει να λειτουργει μονο στη δικη μου επιδερμιδα. Καθε προσωπο εχει διαφορετικες αναγκες και μπορει να αντιδρα αλλιως στις διαφορες θεραπειες. Ολα αυτα τα πηρα σε συννενοηση με τη δερματολογο μου και το φαρμακοποιο μου για τα σπυρακια που βγαζω κατα καιρους λογω του οτι δν καθαριζω σωστα το προσωπο μου,καθως προβλημα  ακμης δν εχω. Αν θελετε να δοκιμασετε κατι απ τα παραπανω, και μιλαω κυριως για τις κρεμες, καλυτερα πρωτα να παρετε μια γνωμη απ το/τη φαρμακοποιο σας για τον δικο σας τυπο δερματος. Μην ξεχναμε  επισης οτι υπαρχουν και οι ανεπιθυμητες ενεργειες σε ολα τα φαρμακευτικα προιοντα  , που μπορει να μην προκληθηκαν σε μενα και να προσκληθουν σε σας (μη κακο!). 

 Ποια ειναι η δικη σας ρουτινα καθαρισμου ;

7 σχόλια:

  1. den ixa pote problima me spirakia na s po tin ali8eia, alla exo na po kati gia tin krema tin dalacin. eixa parei tin idia gia ena gunaikologiko problima pou ixa kai boro na pw pws se 1 mera mesa ekane douleia! e3oudeterwnei mikrobia ktl. ine poli kali krema... den 3erw ti exi mesa,xixi alla ine foberi...

    justreous.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Dalacin C ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ πρόσφατα και μου άρεσε από την πρώτη στιγμή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. na rwthsw kati i dalacin dinetai sta farmakeia xwris iatriki suntagi ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι δεν χρειάζεται γιατί δεν είναι αντιβιωτικη κρέμα αλλά είναι πολύ αποτελεσματικη σε σπυράκια

      Διαγραφή
  4. Που μπορώ να προμηθευτω τη dalacin?.Επειδή στην πόλη μου δεν υπάρχει στα φαρμακεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά πως μπορούμε να βρούμε την dalacin;;Tην έχω ψάξει παντού αλλά δεν την βρήκα.

      Διαγραφή
    2. 2021 φτάσαμε βρε μπουφο και ακόμη ψάχνεις πως να βρεις νταλασιν

      Διαγραφή