Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τα Πέντε Μust Ηave/Βασικά Πινέλα Στο Μακιγιάζ και μερικά extra!



 Βλέποντας την παραπάνω φώτο είμαι σίγουρη πώς θα αναρωτηθείτε τί τα θέλω όλα αυτά και αν πραγματικά τα χρειάζομαι.

Η αλήθεια είναι πώς είναι υπερβολή που έχω τόσα πολλά πινέλα χωρίς να  ασχολούμαι επαγγελματικά με το μακιγιάζ, αλλά όσες είστε της ίδιας συνομοταξίας με μένα θα καταλάβετε την τρέλα μου! 

Όμως ένα οποιοδήποτε μακιγιάζ μπορεί να επιτευθεί με μόλις πέντε πινέλα! 




Για το πρόσωπο:
 
 Για το άπλωμα του foundation makeup αλλά και του κονσίλερ μπορούν να χρεισιμοποιηθούν τα δάκτυλα. Η θερμότητα των δάκτυλών μας βοηθάει στο να δουλευτούν και να απλωθούν ευκολότερα. Το άπλωμα με τα δάκτυλα προσφέρουν μια πιο ''βαριά'' κάλυψη.

Για το άπλωμα της πούδρας υπάρχουν δυο εναλλακτικές. Η πρώτη είναι το κλασσικό πομ-πομ σφουγγαράκι, για όσες προτιμούν μια extra κάλυψη. Είναι σούπερ οικονομικά και τα βρίσκετε παντού!  

Συγχωρέστε την μπίχλα, δεν το καθάρισα καλά!


Η δεύτερη επιλογή είναι το πινέλο πούδρας που το χρησιμοποιείτε και για ρουζ. Αυτό που σας προτείνω είναι το Elf Complexion Brush που έχει το ιδανικό μέγεθος για ρουζ αλλά και για πούδρα. Οι τρίχες του είναι συνθετικές που το κάνουν πολύ απαλό και εύκολο στο καθάρισμα. Η τιμή του είναι μόλις 4 ευρώ. 





Για τα μάτια: 

Εκτός απ τα δάκτυλα για το άπλωμα της σκιάς, τα κλασικά σφουγγαράκια (που όλες σνομπάρουμε αλλά κάνουν την δουλειά τους αρκετά καλά) που έρχονται είτε σε παλέτες σκιών είτε τα βρίσκετε σε σετ των πέντε, δέκα κτλ σε οικονομική τιμή.


Αν σας αρέσει η ανάμειξη ή το σβήσιμο των σκιών το πινέλο που σας λύνει τα χέρια είναι το πινέλο ''blending''. Είναι συνήθως φουντωτό και οι τρίχες του αρκετά εύκαμπτες. Το πινέλο που προτιμώ για αυτήν τη ''δουλειά'' είναι και πάλι απ την Elf, το Blnding Brush  που κοστίζει μόλις 1,70ευρώ. 



Για τα φρύδια (προαιρετικό): 


Δεν χρειάζεται να αγοράσετε πινελάκι για τα φρύδια για να τα χτενίσετε! Απλώς μόλις σας τελειώσει η μάσκαρά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πινελάκι της για το συγκεκριμένο σκοπό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το πλένετε καλά, για να μην καταλήξετε με κατίμαυρα φρύδια.



Extra:

Για τις κοπέλες που δεν θέλουν να χρησιμοποιούν τα δάκτυλα για το άπλωμα του foundation το ίσιο πινέλο που βλέπετε παρακάτω είναι μια καλή και οικονομική λύση. Απλώνει το makeup σας εύκολα και ομοιόμορφα δίνοντας μια πιο ελαφριά κάλυψη. Τέτοια βρίσκετε επίσης παντού. Το συγκεκριμένο το αγόρασα απο Ebay με μόλις 90λεπτά!



Με της ίδιας ακριβώς φιλοσοφίας πινέλο σε μικρότερο μέγεθος, μπορείτε να απλώσετε το κονσίλερ σας αλλά είναι ιδανικό επίσης για άπλωμα των σκιών. Η τιμή του επίσης  στα 90λεπτά.



Τέλος, για τις κοπέλες που τους αρέσει να χρησιμοποιούν gel eyeliner, τα πινελάκια με τη λοξή μύτη θα σας λύσουν τα χέρια, αφού κάνουν το άπλωμα του eyeliner παιχνιδάκι! Επίσης με το αυτό μπορείτε να γεμίσετε τα φρύδια σας ή να βάλετε σκιά σύριζα των βλεφαρίδων κ.α. 



Πατήστε πάνω τους για να τα δείτε online : 


Και μερικά σετ που αξίζουν να δοκιμάσετε: 




Βγήκε λίγο τεράστιο το ποστ, αλλά ελπίζω να σας άρεσε!
 Εσείς πόσα πινέλα χρησιμοποιείτε για το μακιγιάζ σας;



 
 

4 σχόλια: